Bel de loodgieter

Zelf aan het klussen bij huis is leuk om te doen en daarnaast bespaar je op deze manier veel geld. In veel situaties is het dan ook niet nodig om een loodgieter in te schakelen. Zelfs wanneer de klusjes minder leuk zijn, zoals een verstopte toilet. Daarentegen kan het ook zijn dat het juist slim is om de loodgieter in te schakelen. Indien sommige klussen niet goed verlopen kan het je meer geld kosten zodra er iets misgaat. Hieronder staan 5 problemen waarbij het slim is om de loodgieter bij jou in de buurt te bellen.

Bel de loodgieter bij deze situaties

  1. Het installeren van een nieuwe boiler of CV ketel. Bij een nieuwe boiler of CV ketel is het verstandig om dit aan een vakman over te laten. Hij of zij weet precies hoe deze geïnstalleerd moet worden en kan deze op de juiste manier afstellen. Het afstellen is belangrijk, zodat deze apparaten in de toekomst efficiënter produceren en je juist kosten bespaart.
  2. Bij problemen met de riolering is het ook verstandig om de loodgieter te bellen. Voor het behandelen van rioleringen zijn er speciale apparaten nodig. Deze apparaten huren kost ook geld en bovendien is er kennis nodig om met deze apparaten te werken.
  3.  Bel ook een loodgieter wanneer je scheuren in de leidingen hebt. Scheuren in de leidingen moeten direct worden opgelost, omdat lekkages vervelende gevolgen kunnen hebben voor de rest van de woning. Veelal na een winterperiode kun je te maken krijgen met scheuren in de leidingen.
  4. Geen warm water meer in huis en geen idee waar dit aan ligt? Erg vervelend en helemaal wanneer dit in de winter gebeurd. Een loodgieter komt er snel achter waar het probleem zit en kan het direct oplossen.
  5. Problemen met de waterdruk. Minder waterdruk lijkt onschuldig, maar dit kan veel oorzaken hebben. Het is belangrijk om de oorzaak in kaart te brengen. Dit kan o.a. komen door een lekkage in een van de leidingen wat natuurlijk niet prettig is. Zorg dat je hier op tijd vanaf weet.
5 situaties om de loodgieter in te schakelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *