lasersnijden

Lasersnijden is een technologie die je tegenwoordig in verschillende sectoren terugziet komen. Een van deze sectoren waarin lasersnijden steeds vaker wordt gebruikt is in de bouwsector. Lasersnijden zorgt er namelijk voor dat er nauwkeurige en complexe vormen bouwmateriaal gesneden kunnen worden. In deze blog leggen we de voordelen uit van lasersnijden in de bouw. 

Een precieze snijmethode

Ten opzichte van de traditionele snijmethodes is het gebruik van lasersnijden veel preciezer om te gebruiken. Doordat deze techniek met een hoge nauwkeurigheid snijdt, verbetert de kwaliteit van het eindproduct. Dit is vooral belangrijk bij complexe projecten waar geen risico gelopen kan worden met een kleine fout. Door gebruik te maken van lasersnijden kunnen er namelijk hele kleine en fijne details geproduceerd worden om zo de meest complexe projecten uit te kunnen voeren die met traditionele snijmethodes niet kunnen. 

Snelheid

Doordat lasersnijde zo’n precieze snijmethode heeft zorgt dit ervoor dat het proces van metaal snijden en bewerken veel sneller gaat. Hoelang een proces duurt hangt wel af van de dikte van het metaal. In de meeste gevallen heeft het metaal wat gesneden is met lasersnijden geen nabewerking nodig, dit betekent dus ook dat er geen tijd besteed hoeft te worden aan de nabewerking die vaak wel nodig is. Ook wordt er bij lasersnijden gebruik gemaakt van een laserstraal die het materiaal op een hoge snelheid verhit en smelt waardoor het zowel sneller als preciezer gesneden kan worden. 

Minder afval

Doordat lasersnijden een heel nauwkeurig proces is, ontstaat er minder afvalproduct. Dit betekent ook dat hoe minder afvalproduct er ontstaat, hoe minder materiaal er in eerste instantie nog maar nodig is. Dit heeft ook positieve gevolgen voor de productiekosten, deze vallen namelijk doordat er minder afval is en minder materiaal nodig is een stuk lager uit. Zo bespaar je 

Veelzijdig

De lasersnij methode is zoals al eerder benoemd een hele precieze methode en heeft veel verschillende mogelijkheden in het snijden van metaal. Dit zorgt ervoor dat er heel veel mogelijkheid is in het snijden van verschillende vormen. Vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van hypermoderne puntlasers snij kunnen niet alleen de uiteenlopende vormen gesneden worden, maar ook van uitstekende kwaliteit. Bij het metaalbewerkingsbedrijf de Cromvoirtse weten ze alles van lasersnijden en geven ze graag advies voor jouw bouwproject! 

De voordelen van lasersnijden in de bouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *