Truck

De laatste tijd zie je steeds meer mensen die bewust worden van het milieu en een positieve bijdrage willen leveren door duurzaam te bouwen. Wil je de bouw van een huis of een verbouwing duurzaam laten verlopen? Dan is het belangrijk dat je voor duurzame materialen, transport en duurzame bouwbedrijven kiest. Hieronder volgt een artikel over hoe we duurzamer te werk kunnen gaan in de bouw.

Kies voor duurzame materialen

De bouw van een nieuw huis of aanbouw mag pas duurzaam genoemd worden wanneer er duurzame materialen gebruikt worden. Het is best lastig om te zeggen welke materialen duurzaam zijn en welke niet. Of een materiaalsoort duurzaam is, hangt van verschillende factoren en regels af. Je kunt eventueel gebruikmaken van de materiaaldatabanken om te kijken welke materialen wel en niet duurzaam zijn. Daarbij hangt het niet alleen van het materiaalsoort zelf af, maar ook van de wijze waarop het geproduceerd is, of het recyclebaar is en hoe makkelijk het is om het te vervoeren.

Vervoeren van de materialen

Bij de vervoer van de materialen is het belangrijk dat je voor duurzame transportbedrijven kiest. Bepaalde transportbedrijven zijn meer bezig met het verduurzamen van transport dan anderen. Daarbij is het belangrijk dat je de verschillende transportmogelijkheden naast elkaar legt. Zo zijn de vrachtwagentrailers en luchtvrachttrailers van Heiwo op een duurzame manier geproduceerd. Bij de keuze voor duurzaam is het belangrijk dat je naar het hele productieproces kijkt. Zo kan een vrachtwagen duurzaam rijden, maar wanneer deze niet op een duurzame manier is geproduceerd wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Muur

Duurzame oplossingen

Stel je laat een nieuw huis bouwen. Dan zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten bij de bouw van het huis. Natuurlijk kost het verduurzamen van je woning geld en dus moet je keuzes maken. Bijvoorbeeld, wil je jouw woning isoleren? Zo ja, begin je dan met muur-, vloer- of plafond isolatie. Kies je voor zonnepanelen of laat je dit achterwege? Door je huis duurzaam in te richten lever je niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu, maar ook nog eens aan je eigen portemonnee. Door je huis duurzaam in te richten bespaar je geld op de energierekening en wordt je huis automatisch meer waard.

Duurzaam bouwen, hoe werkt dat precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *