tuinontwerp

Je wilt graag een nieuwe tuin laten aanleggen. Dat is absoluut iets om naar uit te kijken! Bij de aanleg van een nieuwe tuin dien je met verschillende factoren rekening te houden. Daarbij is het belangrijk dat je keuzes maakt: Hoeveel geld wil je uitgeven? Hoeveel tijd heb je nodig voor onderhoud? En hoe hoog mogen de planten of bomen worden? Lees snel verder en ontdek welk tuinontwerp het beste bij jou past.

Indeling tuin

Op het moment dat je voor een nieuwe tuin kiest, kun je twee dingen doen. Je ontwerpt je eigen tuin of laat dit doen door een hoveniersbedrijf. Heb je voldoende budget, dan is het raadzaam om voor een hoveniersbedrijf te kiezen. Het voordeel hiervan is dat een hovenier veel ervaring heeft een daardoor precies weet wat wel mogelijk is en wat je beter kunt laten. Bij de indeling van de tuin dien je met verschillende dingen rekening te houden zoals waar komt het pad naar de deur, waar wil je tuinverlichting neerzetten, wil je veel planten of liever alleen gazon, wil je een tuin met of zonder vijver en hoeveel privacy is gewenst. Zorg er altijd voor dat je een tuinontwerp hebt voordat je begint met de aanleg van de tuin.

De keuze voor planten

Indien je de tuin laat ontwerpen zal het hoveniersbedrijf ook advies geven over welke planten je beter wel of niet kunt nemen. Een bezoek aan de plaatselijk tuincentra kan vaak ook veel verduidelijken. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over hoeveel onderhoud je wilt plegen. Zo zijn er planten die zeer weinig onderhoud nodig hebben en planten die dagelijkse verzorging nodig hebben. Mocht je er geld voor over hebben, dan is het natuurlijk ook mogelijk om het tuinonderhoud uit te besteden. Maar dit hangt wel van jezelf af.

bloemen

Een hoveniersbedrijf kiezen

Je bent er waarschijnlijk wel achter gekomen dat het aanbod van hoveniers groot is. Toch zijn hoveniersbedrijven in de zomermaanden vaak erg druk waardoor ze niet altijd tijd voor je hebben. Bij het kiezen van een hoveniersbedrijf is het raadzaam om rekening te houden met verschillende zaken. Ten eerste is het belangrijk dat je een goed gevoel met het hoveniersbedrijf hebt. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Een besparing van enkele honderden euro’s klinkt misschien leuk, maar is lang niet altijd de moeite waard wanneer je daardoor later in de problemen komt.

Tuinontwerp, waar houd je rekening mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *