Gietvloer

Krijg je bij de keuze voor een vloer een overweldigend gevoel? Er is zoveel keus en je wilt niet de verkeerde keuze maken, aangezien er veel tijd bij komt kijken. Hieronder vertellen we meer over de verschillende vloeren die aangeboden worden. Per vloer bespreken we de voordelen, de eigenschappen en brengen we het kostenplaatje in beeld. Zo bespreken we de voor- en nadelen van een houten vloer, een gietvloer en een laminaatvloer. Lees snel verder en laat je begeleiden bij het uitkiezen van een nieuwe vloer.

Een houten vloer

Een houten vloer is een blijvende trend. Er wordt vaak gekozen voor massief hout dat een mooie natuurlijke uitstraling aan het interieur meegeeft. Het nadeel van massief hout is dat het vrij duur is en relatief veel onderhoud nodig heeft. De hoeveelheid onderhoud dat een houten vloer nodig heeft hangt met name af van het soort hout. Kies je voor goed hout (waar ook weer een prijskaartje aan hangt) dan heeft de vloer minder onderhoudsbeurten nodig om in goede conditie te blijven. Vaak wordt er gekozen voor een houten vloer voor de uitstraling die nog geen enkele fabrikant heeft weten na te bootsen zonder hout te gebruiken.

Gietvloeren

Eveneens zitten er grote voordelen aan een gietvloer. Zo hoef je deze amper schoon te maken en is het zeer eenvoudig om een gietvloer te onderhouden. Mensen kiezen met name voor een gietvloer omdat het een lange levensduur heeft, eenvoudig te onderhouden is en daarbij ziet een gietvloer er strak uit. Het geeft een moderne of industriële look aan het interieur. Wanneer gietvloeren in verschillende ruimtes van een gebouw geïnstalleerd zijn, geeft dit een mooie egale look. De vloeren lopen dan naadloos in elkaar over. Dit maakt het ook makkelijker om de vloer goed schoon te maken. Er zijn verschillende soorten gietvloeren waar je uit kan kiezen.

Parketvloer

Laminaat vloeren

Een laminaatvloer komt qua uiterlijk het dichtst in de buurt van een houten vloer. Wel moet gezegd worden dat een houten vloer anders aanvoelt dan een laminaatvloer. Zo heeft is laminaat geluidsdempend, terwijl een houten vloer best wel gehorig kan zijn. Gelukkig zijn laminaatvloeren eenvoudig te installeren en zijn de aanschafkosten niet zo hoog. Daarbij mag je ervan uitgaan dat een goede laminaatvloer ongeveer 10 tot 20 jaar meegaat. Het voordeel van een laminaatvloer is dat deze eenvoudig schoon te maken is wanneer er drinken- of etensresten op de grond gevallen zijn. Door de gladde bovenlaag veeg je resten er zo vanaf.

Een vloer uitkiezen, welke kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *