In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt is een gietvloer niet hetzelfde als een betonvloer. Het klopt inderdaad dat ze veel overeenkomsten hebben. Zo zijn beide vloeren in elke denkbare kleur verkrijgbaar, zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Maar ondanks de overeenkomsten zijn er absoluut ook grote verschillen. Voordat je besluit welke vloer het beste bij je past, vertellen we jou graag de verschillen tussen een gietvloer en een betonvloer.

Omschrijving gietvloer

Een gietvloer is een van de populairste vloeren van dit moment. Een gietvloer is door haar gladde bovenlaag eenvoudig schoon te maken. Laat je per ongeluk drinken op de grond vallen, dan kan dit eenvoudig schoongemaakt worden met een doekje. Daarbij heeft een gietvloer amper onderhoud nodig en lopen verschillende ruimtes met gietvloer mooi in elkaar over. Een ander voordeel waar de eigenaars van een gietvloer erg blij over zijn, is dat deze vloer geluiddempend is. Zo zal je niet snel last hebben van spelende kinderen of vrouwen die op hoge hakken lopen.

Gietvloet in woonkamer

Hoe wordt een gietvloer precies gemaakt?

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. De basis is gemaakt van epoxy en polyurethaan. Elke laag is ongeveer drie millimeter dik. In vergelijking met een betonvloer neemt de aanleg veel meer tijd in beslag. Daarom is een betonvloer vaak ook een stukje duurder. Qua onderhoud zit er weinig verschil tussen beide vloeren. Zowel de betonvloer als de gietvloer zijn eenvoudig te onderhouden. Bij een gietvloer heb je geen last van stofvorming, iets wat bij een betonvloer wel het geval kan zijn. De meeste mensen kiezen voor een gietvloer, maar door de prijs en de industriële look van een betonvloer wordt dit ook als een goede optie gezien.

Gietvloer informatie

Omschrijving betonvloer

Bij een betonvloer wordt, zoals de naam het al zegt, beton gestort. Dit geeft een mooie industriële look die je met geen enkele andere vloer kunt bereiken. De prijs, het uiterlijk en de beperkte onderhoud zijn de voordelen van een betonvloer. Houd er wel rekening mee dat een betonvloer vaak kouder aanvoelt en daarbij harder is. Het kopen van een betonvloer is een goed idee als je je maar goed bewust bent van zowel de voor- als de nadelen. Bij het maken van een beslissing is het belangrijk dat je de voor- en de nadelen naast elkaar neerlegt, eventueel meerdere showrooms bezoekt en in gesprek gaat met eigenaren van een gietvloer en/of een betonvloer.

Gietvloer versus betonvloer, wat zijn de verschillen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *