Wat is detachering

Er zitten verschillende voordelen aan detachering in de bouw. In tegenstelling tot een uitzendkracht is een detacheerder in dienst bij detacheringsbedrijf die zijn medewerkers verhuurt aan bijvoorbeeld een schildersbedrijf, bouwbedrijf of hovenier. In dit artikel leggen we de verschillen uit in definitie, de voordelen voor een bouwbedrijf en de nadelen. Lees snel verder wanneer je als bouwbedrijf overweegt om personeel van een derde partij in te huren.

Wat is detachering precies?

Bij detachering is de werknemer in dienst bij het detacheringsbureau. Bij een uitzendkracht is dit niet het geval. Een uitzendbureau heeft namelijk eigen mensen in dienst, maar ook mensen die tijdelijk worden uitgezonden. Voor een bouwbedrijf zit er een groot verschil tussen arbeidskrachten in dienst nemen en personeel via detachering inhuren. Via het detacheringsbureau bouwt het personeel vakkennis op door ervaring die ze bij andere bouwbedrijven hebben opgedaan. Als het goed is kent een detacheringsbureau zijn medewerkers goed, dus weten zij precies welke medewerkers jij voor welke klus nodig hebt. Maar wat van voordelen brengt detachering verder met zich mee?

Wat is detachering

De voordelen van detachering

Niet iedere ondernemer heeft tijd om te beginnen met een sollicitatieprocedure. Wanneer je iemand in loondienst neemt, wordt ook van je verwacht dat je deze gaat opleiden. Hier kan veel tijd en geld in gaan zitten. Bij een detacheringsbureau zijn deze medewerkers al opgeleid en kunnen ze direct voor je aan het werk. Zo heb je op korte termijn altijd passend personeel beschikbaar. Het grootste voordeel van detachering in de bouw is dat je je geen zorgen hoeft te maken om werkgeversrisico’s zoals het moeten doorbetalen van loon als een werknemer ziek wordt of wanneer er een ontslagvergoeding betaald moet worden. Een detacheringsbedrijf neemt de opleiding en de risico’s voor jou uit handen.

Voordelen van detachering

Hoe selecteer je een detacheringsbureau

Uiteindelijk wil je het liefst zaken doen met een een detacheringsbureau in de buurt. Het voordeel hiervan is dat je weet met wie je te maken hebt en kun je het bureau altijd bezoeken wanneer dit nodig is. Woon je bijvoorbeeld in Friesland, dan is het raadzaam om te gaan samenwerken met een detacheringsbureau uit Friesland. Daarbij is het fijn wanneer je een goede band met de medewerkers van het detacheringsbureau hebt. Het is aan te raden om in het begin nog geen contract af te sluiten. Kijk eerst maar eens of het detacheringsbureau zijn afspraken nakomt en of het in staat is om passend personeel te leveren, voordat je een langdurig contract overweegt.

Wat zijn de voordelen van detachering in de bouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *