Het is duidelijk: je trap kan wel een renovatie gebruiken. De trap is nog in een prima conditie, maar de buitenkant van de trap ziet er niet optimaal meer uit. Gelukkig kan een traprenovatie wonderen doen. Laat de traptreden vervangen of kies voor een nieuwe kleur. Bij de installatie van een nieuwe trap ben je al gauw een goede werkweek kwijt. Hoe zit dit precies bij een traprenovatie? Hieronder lees je wat een traprenovatie precies inhoudt, wat de mogelijkheden zijn en hoeveel tijd een traprenovatie precies in beslag neent.

Wat is een traprenovatie precies?

Bij een traprenovatie wordt er gekeken naar de onderdelen die vervangen of vernieuwd moeten worden. Het onderdeel van de trap dat vaak als eerst gebruikerssporen laat zien zijn de traptreden. Deze worden veel gebruikt, waardoor slijtage snel kan toeslaan. Bij een traprenovatie worden daarom de traptreden vaak vervangen of gerenoveerd. Bij houten trappen wordt vaak het bovenste laagje van de trappen verwijderd, waardoor het hout er weer uitziet als nieuw. Overigens is het ook mogelijk om voor een nieuwe trapbekleding te kiezen. Zo kunnen mensen met een houten trap kiezen voor een trapbekleding van hout, laminaat of iets anders.

Traprenovatie

Wat zijn de mogelijkheden?

Zoals je hierboven hebt gelezen, wordt bij de gemiddelde traprenovatie de traptreden vervangen of gerenoveerd. Maar bij een traprenovatie zijn er meerdere mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk om de zijkant van de trap en de trapleuning van een nieuwe kleurtje te voorzien. Maar het is ook mogelijk om houten trappen te zandstralen. Bij het zandstralen van houten trappen wordt een straal materiaal op het hout gespoten. Hierdoor krijgt de trap zijn oude kleur terug en wordt het vaak een paar tinten lichter.

Gerenoveerde trap

Hoe lang duurt een traprenovatie nu precies?

De meest traprenovatie nemen niet meer dan één werkdag in beslag. ‘s Ochtends wanneer je wakker wordt en ‘s avonds wanneer je thuis komt kun je zonder problemen gebruikmaken van de trap. Wil je dat een traprenovatie snel afgerond is, dan kun je vragen of het mogelijk is een extra werknemer in te huren. De levering van een nieuwe trap daarentegen neemt twee tot zes weken in beslag. Niemand wil dat zijn trap voor zo’n lange tijd buiten gebruik is. Door voor een traprenovatie te kiezen bespaar je jezelf flink veel tijd en kun je snel weer gebruik maken van een ‘nieuwe trap’.

Traprenovatie, hoe lang duurt het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *