Je hebt jaren je best gedaan om een mooie tuin op te bouwen en nu moet je hier plotseling afscheid van nemen bij een verhuizing. Of toch niet? Gelukkig is het mogelijk om niet alleen je tuinspullen mee te nemen, maar ook bepaalde tuinplanten. Hieronder volgen tips voor mensen die gaan verhuizen en hun tuin graag mee willen nemen. Zo komt de beste timing om te verhuizen, het over verhuizen van planten en de voorbereiding van je nieuwe tuin ter sprake. Lees snel verder en ontdek in hoeverre je jouw huidige tuin naar je nieuwe tuin kunt meenemen.

Het begint met de timing

Huis te koopHet begint allemaal met de timing van de verhuizing. Meestal houd je er geen rekening mee wanneer je verhuist, maar zijn de huizenprijzen goed en vind je een mooi huis dan is er vaak geen reden om niet akkoord te gaan. Maar mocht je de verhuizing toch kunnen plannen dan is het raadzaam dit in te plannen tijdens de vorstvrije periodes tussen maart en oktober. Eventueel zou je ook de nieuwe bewoners kunnen vragen of je de gewenste planten en bomen in de zomermaanden over kunt nemen, mocht de verhuizing toch in de vorst maanden gepland staan. Wel is het dan raadzaam om een contract op te stellen waarin vermeld staat om welke planten het gaat, waar deze staan en een datum wanneer je de planten denkt op te pikken.

Hoe zit het met oude bomen?

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om oude bomen mee te nemen naar het nieuwe huis, maar dat is niet waar. Het verschilt per boom. Zo is het zo dat oude bomen meer tijd, zorg en aandacht nodig hebben om de verhuizing te overleven. Daarom kan het bij oude bomen soms beter zijn om ze gewoon te laten staan. Ook moet je voor een boom in de tuin een vergunning vragen of je deze wel eens mag over verhuizen. De gemeente besluit dan of ze jou hier een vergunning voor geven. Ook heb je dan vaak een vergunning nodig of je de boom in je nieuwe tuin mag plaatsen. Er valt genoeg te regelen dus.

Tuin aan huis

Hoe krijg je ze naar je nieuwe huis?

Voor de verhuizing van de planten heb je twee opties: namelijk dit zelf doen met een aanhangwagen of een bestelbus of het uit laten voeren door een verhuisbedrijf. Heb je zelf weinig tijd en niet de juiste middelen in huis, zoals een aanhangwagen of een bestelbus? Dan is het handig dit klusje uit te besteden.

Verhuizen, hoe zit het met de tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *