Vloerisolatie

Isolatie, het is een deel van uw huis en wordt redelijk veel over gesproken. Vraagt u zichzelf ook wel is af wat het voor effect het eigenlijk heeft? Want het is een investering maar wat haalt u er echt uit? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over wat de voordelen zijn van isolatie en hoe het isoleren in werking gaat.

Voordelen

De voordelen van vloerisolatie / kruipruimte isolatie zijn:

Als eerste heeft u geen last meer van schade aan uw vloer, hout of andere materialen in uw kruipruimte. Deze schade wordt veroorzaakt door vocht in uw kruipruimte en doormiddel van het isoleren kan dat niet meer uw balken, hout of iets anders aantasten. Ten tweede krijgt u een warmere vloer door het te isoleren. Wanneer u geen isolatie heeft komt er een koudere luchtstroom in uw kruipruimte waardoor uw vloer automatisch kouder is, door isolatie voorkomt het de koude luchtstroom wat resulteert in lekkere warme vloer en dus ook warme voeten.

U bespaart daarnaast ook op uw energie kosten, doormiddel van de eenmalige investering die u doet krijgt u een waard verhoging van uw huis (in de meeste gevallen) en daarnaast hoeft u dus minder te betalen voor uw energie rekening en verdient u naar mate de tijd uw investering terug. Heeft u reuma of astma? Door isoleren van uw kruipruimte of vloer wordt de luchtkwaliteit beter en daarom ook uw leefklimaat beter. Daarnaast als u van deze klachten geen last heeft, is het beter om een gezonde luchtvochtigheid te hebben en minder schimmels en bacteriën. Zo voorkomt u dat u wellicht deze klachten ook krijgt.

Als laatste vermijd u eventuele kosten die u moet maken om uw kruipruimte te repareren. Vocht tast uw beton, hout en leiding- en kabelwerk aan. Door het vocht daar geen kans toe te geven doormiddel van isolatie heeft u dus minder reparatie kosten in de kruipruimte.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn verschillende soorten isolatie die u kunt toepassen in uw kruipruimte maar ik wil vandaag de EPS-korrels eruit lichten. Doormiddel van een machine worden de korrels, met een minimale hoogte van 35 cm, in uw kruipruimte geblazen. Dit is mogelijk in bijna alle woningen, zelfs als u kruipruimte erg slecht bereikbaar is. Het is ook mogelijk om te isoleren op het moment dat uw kruipruimtes uit verschillende compartimenten bestaand, dit moet dan per huis apart bekeken worden, maar er zijn vrij weinig woningen waar het niet mogelijk is. De isolatie kan in een dag worden uitgevoerd, de gemiddelde tijd dat er wordt gerekend voor het aanbrengen is 2,5 tot 3,5 uur. Bij de meeste bedrijven is het daarom ook mogelijk om een korting te ontvangen op het moment dat u samen met buren de kruipruimtes laat isoleren, dit komt  omdat er dan weinig extra rijkosten worden gerekend, en kunt u dus voordeliger laten isoleren.

5 voordelen van goede vloerisolatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *