Gehoorbescherming voor de bouw

In sectoren als de bouw, industrie en transport komt u nogal eens in aanraking met geluidsniveaus die voor blijvende gehoorschade kunnen zorgen. Om dat te voorkomen draagt u gehoorbescherming, iets dat vanaf 85 dB zelfs verplicht is. In de beschikbare gehoorbeschermers speelt de otoplastiek een steeds voornamere rol.

Sprake van echt maatwerk

Een otoplastiek is een op maat gemaakte gehoorbescherming dat voorzien is van een filter dat geluid dempt. De gehoorbescherming wordt volledig op maat gemaakt omdat geen mens en dus ook geen gehoorgang hetzelfde is. Omdat er sprake is van maatwerk sluit de otoplastiek altijd perfect aan in de gehoorgang en voelt u amper dat er iets in uw oor zit. De oordopjes dempen bepaalde en met name dus de schadelijke en hinderlijke- geluiden en dat maakt gewone communicatie met collega’s prima mogelijk. Daarbij werken ze gewoon veilig, want ook alarmsignalen zullen u niet ontgaan.

Werkgever dient professionele gehoorbescherming aan te bieden

Werkt u op een plek waar het geluidsniveau 80 dB of meer is, dan dient uw werkgever u professionele gehoorbescherming aan te bieden. Ligt het aantal decibellen op 85 dan bent u ook daadwerkelijk verplicht om de plastieken te dragen. Ligt het aantal gemeten decibellen op een nog hoger niveau, dan dient uw werkgever maar eens op zoek te gaan naar de kern van het probleem en te zorgen dat het geluidsniveau teruggebracht wordt naar normale proporties.

Er is heel veel te kiezen

Er is nogal wat te kiezen als het om gehoorbescherming gaat. Het aanbod is enorm en toch weten de otoplastieken een steeds meer toonaangevende rol te spelen in deze wereld. Dat is niet voor niets, want de demping is perfect, de plastieken dragen zeer comfortabel en u kunt een groot aantal jaren met de otoplastieken doen. Bovendien is de prijs- kwaliteitsverhouding meer dan uitstekend en spreekt ook het feit dat u de plastieken zo goed als onzichtbaar draagt in het voordeel. Gebleken is dat er toch veel mensen niet prettig werken met iets dat sterk lijkt op een grote koptelefoon op hun hoofd.

Ook gebruikt door motorrijders en tijdens de nachtrust

Behalve in de wegenbouw, de transportsector en de industrie worden de otoplastieken ook meer en meer gebruikt in ziekenhuizen en op scholen, ook plaatsen waar het geluidsniveau nogal eens behoorlijk op kan lopen. Daarnaast wordt het otoplastiek ook gebruikt door bijvoorbeeld motorrijders die hinder ondervinden van windruis. Verder wordt het ook gebruikt voor mensen die tijdens de nachtrust niet afgeleid willen worden door hinderlijke geluiden en door mensen die een discotheek bezoeken en daarbij nogal eens hinder ondervinden van het geluid.

Veel voorkomende beroepsziekte

Dat er veel aandacht is voor geluidsniveaus en gehoorbeschadigingen is niet zo gek. Gehoorproblemen gelden ondertussen namelijk als een van de meest voorkomende beroepsziekten in ons land. Logisch dus dat er aandacht is om iets aan het aantal decibel te doen. Binnen het segment gehoorbescherming is de otoplastiek sterk in opmars vanwege de vele voordelen die dit op maat gemaakte oordopje te bieden heeft.
Wil jij otoplastieken bouw of otoplastieken met bluetooth aanschaffen? Kijk dan eens op het internet! Hier heb je de mogelijkheid om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op basis van bepaalde aspecten. Voor meer informatie op otoplastieken kun je terecht bij Audinc Gehoorbescherming.

Otoplastiek in de bouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *