Woning koel houden in de zomer

Je kent het gevoel vast wel van maanden lang zweten in een woning tijdens warme dagen in de zomer of de verwarming naar de hoogste stand moeten draaien om het in de winter juist een beetje warm te krijgen. Wij hebben verschillende tips op een rij gezet om ervoor te zorgen dat je er het hele jaar door juist prettig bij zit in je woning.

Een goed geïsoleerde woning

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een goed geïsoleerde woning. Koop je een nieuwbouwwoning? Dan kun je er vanuit gaat dan je al goed zit en de woning goed is geïsoleerd. Maar wanneer je een oudere woning koopt dan kan het slim zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden om deze beter te isoleren.

Enerzijds lijkt dit vervelend omdat dit zorgt voor kosten, maar vergeet niet dat je woning er ook meer waard van wordt en dat de energiekosten lager zullen liggen. Het kan dus aan de ene kant ook meer opleveren (wanneer je jouw woning verkoopt) en daarnaast zorgt het voor lagere kosten (de lagere stookkosten).

Kies voor een airco die verkoelt, maar ook verwarmt

Huh? Een airco die verwarmt? Ja dat is mogelijk. Hoewel de meeste mensen airco’s kennen als een apparaat dat de woning juist verkoelt, in plaats van dat het een ruimte kan opwarmen, zijn deze mogelijkheden er toch. Wil jij een airco die je het hele jaar door kan helpen? Kijk dan goed naar de mogelijkheden van alle airco’s. Zo zijn er nog veel meer functies en voordelen. Zie dit handige overzicht met de verschillende airco’s en koop de juiste voor jou.

Ga slim om met alles in de woning

Daarmee bedoelen we dat het in de zomer belangrijk is om op warme en zonnige dagen de gordijnen of rolluiken dicht te houden en je de woning doorlucht op moment waarop het koel is, zoals in de ochtend en in de avond. 

Voor het verwarmen van je woning in de winter is het belangrijk om gebruik te maken van een slimme thermostaat. Je huis is op deze manier altijd op de juiste temperatuur en bovendien bespaart het op een slimme manier in stookkosten, zodat je met de minimale energie het maximale resultaat behaalt.

Tips voor een koele woning in de zomer en warme woning in de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *