Vochtproblemen in de muur

Bij vochtproblemen denkt men vaak aan bepaalde schimmels en plekken in de muren. Wanneer er een vochtprobleem geconstateerd wordt is het belangrijk dat hier snel op wordt gereageerd en zo snel mogelijk vochtspecialist Alpha Vochttechniek wordt ingeschakeld. Een vochtprobleem kan in verschillende vormen voorkomen. We bespreken in dit artikel de meest voorkomende. 

Vocht in de muren door verschillende oorzaken

Een van de meest voorkomende problemen is het ontstaan van vocht in de muren. Voordat een vochtspecialist aan de slag gaat met het oplossen van dit vochtprobleem moet deze weten wat de oorzaak van dit vochtprobleem is. Dit kan de volgende oorzaken hebben: 

  • Waterlekken: bij een lek in de waterleiding, kan het vocht gemakkelijk de muur indringen. Dit water dient vervolgens door de specialist te worden gevonden en waar het water exact naartoe gegaan is om dit probleem op te lossen.
  • Opstijgend vocht: bij opstijgend vocht dat in de muur omhoog kruipt, komt dit vaak door een slechte fundering of verkeerde renovatie. De specialist zal dan eerst het probleem moeten onderzoeken en dit vervolgens renoveren.
  • Doorslaand vocht: dit type vocht komt vaak voor bij een beschadiging aan het stucwerk. Hierdoor komt het vocht juist van buiten naar binnen. Dit is vaak ook het te herkennen door scheuren in de buitenmuur. 

Vochtproblemen in de kelder

Heb je vochtproblemen in de kelder? Dit kan een combinatie van verschillende factoren zijn. Hierbij kun je denken aan het grondwaterpeil dat stijgt, maar daarnaast kan weinig of geen verluchting in de kelder leiden tot een broedplaats van schimmels. Hierdoor zal de vochtspecialist de gehele kelder draineren en tevens een ventilatiesysteem inschakelen. 

Schimmels bestrijden

We benoemden al dat een vochtige kelder een fijne broedplaats voor schimmels is. Om schimmels te bestrijden is het belangrijk allereerst de broedplaats van de schimmels te verwijderen. Het is zeer belangrijk hier snel bij te handelen. Schimmels kunnen namelijk op de lange termijn zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij het vinden van schimmel is het dus belangrijk zo snel mogelijk een vochtexpert in te schakelen en het vochtprobleem op te lossen.

Verschillende soorten vochtproblemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *