Waarom kiezen gietvloer

De populariteit van de gietvloer is door de jaren heen aanzienlijk gestegen. Ten opzichte van andere vloeren kan er dan ook worden vastgesteld dat er aan de gietvloer menig aantal interessante voordelen zijn verbonden. Niet alleen staat een dergelijke vloer er om bekend erg eenvoudig te onderhouden te zijn, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat de plaatsing heel weinig voeten in de aarde heeft. Ben je bovendien ook op zoek naar een vloer die over een scherp prijskaartje beschikt? Ook in dat geval is de gietvloer het overwegen waard. Welke voordelen dit type van vloer nu precies allemaal met zich meebrengt ontdek je op deze pagina.

1.) Omdat een gietvloer ongelofelijk hygiënisch is

In eerste instantie kiezen veel mensen bewust voor het kopen van een gietvloer omdat deze er om bekend staat uitermate hygiënisch te zijn. Dit is voor een groot deel het gevolg van het feit dat er geen sprake is van groeven of voegen zoals bij een tegelvloer wel het geval is. Het ontbreken van dergelijke voegen zorgt ervoor dat je de gietvloer in een mum van tijd schoon kan maken. Bovendien hoeft er hiervoor ook helemaal geen gebruik te worden gemaakt van agressieve kuisproducten, integendeel. De hygiënische eigenschappen van een gietvloer zorgen ervoor dat dit type van vloer eveneens vaak wordt gebruikt in ruimtes waarin hygiëne van cruciaal belang is. Niet voor niets worden gietvloeren dan ook tegenwoordig veelvuldig gebruikt in bijvoorbeeld keukens. 

2.) Gietvloeren zijn slechts enkele millimeters dik 

Voor gietvloeren geldt dat ze over een beperkte dikte beschikken van slechts enkele millimeters. Dit zorgt ervoor dat een dergelijke vloer ongelofelijk eenvoudig kan worden geplaatst. Wil je op een zeker ogenblik je vloer vernieuwen? Dan is het ook interessant om te weten dat je deze vloer gewoon bovenop een bestaande vloer kan plaatsen. Dit is een wezenlijk verschil ten opzichte van bijvoorbeeld tegelvloeren. Deze laatste beschikken dan ook al snel over een dikte van ongeveer één centimeter of zelfs nog meer. Voor betonvloeren dient er zelfs rekening te worden gehouden met een minimale vereiste opbouwhoogte van zomaar even zeven centimeter. Des te dikker de vloeropbouw, des te lastiger het zal worden om vloerrenovatie uit te voeren. De keuze voor een gietvloer is in dit geval dan ook zeer voor de hand liggend. 

3.) Een gietvloer heeft een interessante prijs 

Het spreekt voor zich dat ook de prijs waar een vloer over beschikt voor veel mensen een belangrijke rol speelt bij het maken van hun keuze. Voor de gietvloer geldt dat ze beschikt over een gemiddeld prijskaartje van tussen de 70 en 80 euro per vierkante meter. Dat is een lekker scherpe prijs terwijl je toch ook bent verzekerd van een uitermate degelijke vloer waar je lange tijd genot van zal ondervinden. De prijs die we op dit vlak hebben aangegeven geldt voor epoxyvloeren en voor polyurethaan vloeren, toch veruit de populairste soorten gietvloeren die er op de markt zijn terug te vinden. In ieder geval, ook vanuit financieel oogpunt is de keuze voor een gietvloer dus zeker en vast interessant te noemen.

Waarom kiezen voor een gietvloer in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *