Tips aanleggen tuin

Je wilt een tuin aanleggen zonder hovenier. Erg leuk, maar waar begin je? En waar moet je allemaal aan denken? Wij hebben wat tips op een rij gezet om je te helpen bij het aanleggen van je tuin!

Het ontwerp

De eerste stap voor het aanleggen van je tuin is het ontwerp bepalen. Deze bepaald de stijl en de sfeer.Ga je bijvoorbeeld voor een strakke tuin, of juist een hele klassieke? Denk hierbij ook na over de indeling van je tuin; Waar komt het eet gedeelte? Waar is er plek om te zonnen? 

De tuin vloer

De volgende stap is het bepalen van de vloer. Deze heeft namelijk een erg grote invloed op de stijl en sfeer van je tuin! Naast de uitstraling dien je hierbij ook rekening te houden met het onderhoud ervan. Gras heeft uiteraard meer onderhoud nodig dan tegels. Tenzij je kunstgras neemt natuurlijk! Ook zijn er erg veel verschillende soorten tegels. Denk bijvoorbeeld aan keramisch tegels en natuursteen. Ook deze tegelsoorten hebben weer eigen voor- en nadelen. Tegels zijn ook weer op verschillende manieren te leggen. Naast gras en tegels zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan houten vlonders voor het terras. De mogelijkheden zijn dus eindeloos!

De schutting

Een tuin heeft een afscheiding nodig. Ook hiervoor zijn weer verschillende mogelijkheden. Zo zijn er houten schuttingen in verschillende houtsoorten, kleuren, patronen en bewerkingen. Naast hout zijn er verschillende alternatieven voor je schutting. Denk bijvoorbeeld aan composiet, hagen en schanskorven. Schanskorven zijn doorzichtige stalen korven die gevuld worden met stenen. 

De meubels

Een tuin is uiteraard niet compleet zonder meubels. Je wilt ten slotte lekker in je tuin kunnen eten of gewoon relaxen! Ook betreft de meubels is er weer erg veel keuze. Zo zijn er verschillende soorten, kleuren en materialen. Probeer deze te matchen met de rest van je tuin! Naast een gewone tuintafel met stoelen is een loungebank een must. Dit kan echter ook in de vorm van bijvoorbeeld een hangmat of schommelbank!

Je tuin aan laten leggen

Is het teveel werk om zelf een nieuwe tuin aan te leggen, of heb je hier simpelweg geen ervaring mee? Kijk dan eens naar Habro Tuinen: uw hovenier in Tilburg!

Tips voor het aanleggen van een tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *