Landbouwmachines

Boeren die in de landbouw werken, kunnen niet zonder machines. Er zijn ook zoveel verschillende machines die je kunt gebruiken bij het produceren van gewassen, dat wanneer je als boer zonder ervaring niet meteen weet welke machine je nodigt hebt. Wil jij meer weten over verschillende machines die gebruikt worden in de landbouwindustrie? Wij leggen jou dat graag uit.

Transportbanden

Veel boeren maken gebruik van een transportband. Een transportband is gemaakt voor het transporteren van grondstoffen. De grondstoffen komen vanaf het land op het rubber van de transportband dat ronddraait en aangedreven wordt door een motor. De prijsverschillen van transportbanden zijn erg groot. Zo zijn er transportbanden van €.4000. Maar ook van ook van €36.000. Wil je een transportband aanschaffen? Je kunt een Transportband kopen bij Van Trier

Duoband 

Duobanden zijn tweedelige transportbanden. Deze worden vaak elektrisch aangedreven en zijn ook in veel soorten, maten en prijsklassen te vinden. De duobanden kosten tussen de €5.000 en €30.000. Sommige duobanden hebben wel banden van 8 meter, waardoor het samen wel 16 meter lang is. 

Hallenvuller

De hallenvuller heeft lijkt erg op de duobanden. Het grote verschil is dat de hallenvuller de hoogte in gaat. Soms zijn de hallenvullers wel 26 meter lang. Omdat ze dus de hoogte in gaan zijn ze ook een stuk duurder dan de transportbanden. De prijzen van de hallenvullers liggen tussen de €17.000 en €150.000.

Doseer hopper

Een doseer hopper gebruik voor het aanvoeren en doseren van producten zoals: aardappelen, wortelen en uien. De meeste doseer hoppers zijn zo’n 3 meter breed en 6 meter lang. De kleiner doseer hoppers kosten ongeveer €10.000. De grootste ongeveer €80.000 maar deze hebben ook een lengte van bijna 13 meter.

Kistenvuller

De kistenvuller wordt gebruikt om grote hoeveelheden te eten in bakken die onder de kistenvuller worden geplaatst. De kistenvuller heb je natuurlijk ook in verschillende versies. De prijzen liggen tussen €3.000 en €20.000.

Meer weten over landbouwmachines?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *