Wellness in eigen huis

Wil je graag op zijn tijd helemaal tot rust komen in je eigen wellness? Wie wil dat nu niet? Alleen welke onderdelen horen er nu om je eigen wellness omgeving te kunnen creëren? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden. 

Eigen sauna in huis goed voor je lichaam

Sport je regelmatig en wil je na een behoorlijke inspanning je spieren wat verlichten. Dan is een sauna ideaal. De warmte in sauna zorgt ervoor dat er endorfine wordt vrijgegeven. Dit zorgt er vervolgens weer voor een pijnverzachtende werking. Dit is echter wel van een korte duur, want zodra je lichaam stopt met dit aan te maken zal de spierpijn weer terugkomen. Daarnaast is een sauna ook goed voor je huid. 

Zwembad laten aanleggen

Vaak wordt er gekozen om de sauna te combineren met een zwembad. Heb je lang in het zwembad gezwommen, dan heb je vaak behoorlijk wat calorieën verbrand en bestaat ook de kans op spierpijn of je bent juist uitgeput. Dan is het ook altijd fijn om na het zwembad een sauna te nemen. De vraag is alleen waar je het zwembad gaat plaatsen. Wil je een overdekt zwembad of gewoon buiten een zwembad laten? Bedenk je wel bij het aanleggen van het zwembad dat je later ook het nodige onderhoud hier aan hebt. Dit kun je onder andere voorkomen door het zwembad af te dekken.

Zwemspa plaatsen

Uiteraard kun je ook nog de combinatie van water en relaxen kiezen. Dan kom je uit bij een hottub of een zwemspa. Deze beschikt namelijk over speciale jets waardoor je in het water heerlijk kan ontspannen. Daarnaast is een zwemspa ook nog groot genoeg waardoor je er ook echt in kan zwemmen.

Wellness in je eigen huis creëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *