Stappenplan aanbouw

Je hebt een heel bouwproces bij een aanbouw, vooral als je voor een maatwerk aanbouw kiest. Daar komt namelijk erg veel bij kijken zoals het maken van een ontwerp, het uitkiezen van de juiste materialen, het opvragen van offertes en het regelen van vergunningen wanneer dit nodig is. Zo makkelijk is dit allemaal niet, daarom wordt het aangeraden om even kort stil te staan bij het stappenplan voor een maatwerk aanbouw aan je huis.

Stap 1 – Het voorbereiden van de aanbouw

Het is natuurlijk heel belangrijk om vooraf eens goed na te denken over wat je nou precies wilt hebben, hoe groot moet de aanbouw zijn? Waar moeten de ramen komen? Waar moeten de stopcontacten komen? Je moet zo hier erg gedetailleerd over nadenken, des te concreter jouw wensenlijstje is des te nauwkeuriger kan een aannemer een offerte opstellen. Buiten dat je dan ook gelijk weet wat het prijskaartje gaat worden, kan de aannemer ook nog vertellen of al jouw wensen realistisch zijn of dat er ergens nog wat bijgeschaafd moet worden. 

Stap 2 – Het kiezen van de aannemer

Natuurlijk is het niet verplicht om voor een aanbouw gebruik te maken van een aannemer, maar tenzij je de juiste kennis en ervaring hebt wordt dit toch altijd wel aangeraden. Bij het inschakelen van een aannemer moet je op een aantal dingen letten, dit zijn onder andere de volgende: 

  • Hoe snel en uitgebreid hebben ze de offerte opgestuurd. 
  • Wat is de door hen geschetste tijdsduur.
  • Wat zijn de kosten in vergelijking met andere opgevraagde offertes (mits je meerdere opgevraagd hebt)
  • Wat kun je op de website vinden over door hun uitgevoerde projecten en wat vindt je daarvan.
  • Hoe zien de recensies van andere mensen er uit. 

Stap 3 – Het uitkiezen van juiste materialen

Als het ontwerp klaar ligt en de aannemer is uitgekozen is het natuurlijk tijd om aan de bouw te beginnen, tenzij je nog zit te wachten op een vergunning. In deze fase kunnen de materialen besteld worden, weet je zelf nog niet precies welke materialen je wilt gebruiken? Dan loont het misschien om eens contact op te nemen met een architect, zij weten vaak welke materialen en/of kleuren goed bij elkaar passen. Je moet ook al denken aan de interieur, wat voor vloer komt er in en wil je vloerverwarming? Ga je de muren Stucen of metsel je aan de binnenkant ook nog een muur?

Stappenplan voor jouw nieuwe aanbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *