Waarop letten bij verbouwen

Wanneer je gaat verbouwen moet je weten wat je wilt gaan veranderen. Daarom moet je eerst alle wensen en eisen die je hebt op papier zetten. Je moet de achtergrond weten waarom je wilt gaan verbouwen. Heb je te weinig licht in je woonkamer of te weinig ruimte? Wil je een aparte zithoek in de kamer hebben? De belangrijkste wensen die je hebt moet je bovenaan je lijst zetten. Het kan natuurlijk zijn dat je tijdens je verbouwing van je plan afwijkt, maar het uiteindelijke doel moet je wel in de gaten houden.

Het budget

Je moet voordat je aan de verbouwing begint weten hoeveel geld je te besteden hebt. Je moet rekening houden dat er tijdens de verbouwing tegenvallers zijn. Moet de verbouwing gefinancierd worden dan maak je bij de bank een afspraak met een expert. Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om een lening te krijgen. Voordat je een eventuele goedkeuring hebt, ben je al snel 6 tot 8 weken verder. Je kunt ook een “nee” te horen krijgen en dan hoef je niet verder te gaan.

De architect

Wanneer de financiering in orde is, kun je een gedetailleerd plan maken. Heb je een vergunning nodig van de gemeente dan is het belangrijk dat je een bouwtekening door een architect laat maken. Hij zal eerst moeten weten wat je wensen en budget zijn. Hij maakt daarna een voorlopige bouwtekening die hij met je door zal nemen. Er kunnen dan nog wijzigingen worden aangebracht. Daarna maakt hij de officiële bouwtekening die hij bij de gemeente inlevert. Wanneer de goedkeuring binnen is, kun je bij enkele aannemers een offerte vragen. Je kiest als de offertes binnen zijn de aannemer waarin je een goed vertrouwen hebt.

De aannemer zal ook de afzetbak bestellen

Zodra de aannemer kan beginnen zal hij eerst een plan maken om de materialen die hij bij de verbouwing nodig heeft. Daar hoort zeker een bak bij om het puin en dergelijke af te voeren. Er komt bij iedere verbouwing een hoop afval vrij. Dat kun je op een aanhanger gooien en dan op en neer naar de stort rijden. Het bestellen van een afzetbak is veel gemakkelijker. Hierin kun je veel afval kwijt. Een afzetbak bestellen kun je aan de aannemer overlaten. Hij zal goedkope adressen weten om een afzetbak te bestellen. Zo’n afzetbak wordt bij je weggezet en je kunt vervolgens het afval erin gooien, zodat je zelf niet naar de stort hoeft te rijden. De aannemer zal alle producten op tijd laten komen, zodat er niet op onderdelen gewacht hoeft te worden. De aflevering kan dan op de afgesproken datum plaatsvinden.

Waarop moet je letten als je gaat verbouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *