Oprichten eigen bouwbedrijf

Zit je inmiddels al een aantal jaar in de bouw, maar heb je ook ambities is om op termijn voor jezelf te gaan werken? Dan is het oprichten van een eigen bouwbedrijf een prima idee. We vertellen in dit artikel een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. 

Maak een ondernemingsplan 

Bij het starten van een bedrijf is het belangrijk om een duidelijker ondernemingsplan te maken. Het is natuurlijk belangrijk om van te voren te weten hoe sterk jouw concurrentie, hoe je aan klanten wilt gaan komen en te weten waar precies vraag naar is. Misschien is het wel beter om je als bouwbedrijf ergens in te gaan specialiseren. Dat is vaak een makkelijkere manier om je te onderscheiden van je concurrenten. 

Het verkrijgen van materialen 

Als beginnend bouwbedrijf is het uiteraard ook belangrijk dat je voldoende materiaal hebt om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Heb je een rolstelling nodig om wat klussen op grote hoogte uit te kunnen voeren. Dan zul je toch de middelen moeten hebben om een rolstelling bij rolsteiger-kopen.be te kunnen betalen. Kies je er dan voor om de materialen in eerste instantie te huren? Of kies je ervoor om voldoende budget vrij te maken zodat je direct het nodige kunt kopen? 

De juiste verzekering

Bij het opstarten van een bedrijf in de bouw is het ook belangrijk om juist verzekerd te zijn. Zo zijn er bepaalde bedrijfsverzekeringen die je medewerkers beschermen, maar ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering in de bouw. Wanneer je zelf nog veel meweerkt is de kans op slijtage in je lichaam nu eenmaal groter. Mocht het zo zijn dat rond je vijftigste je lichaam het steeds zwaarder gaat krijgen, dan is het belangrijk dat je wel over een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering beschikt. 

Vinden van de juiste partners

Het is bovendien ook belangrijk om de juiste partners te vinden. Voor sommige klussen is het niet altijd mogelijk om dit zelf uit te voeren, maar heb je een bepaald specialisme nodig om dit uit te laten voeren. Jij bezorgt hen het nodige werk, maar dit kan ook andersom zo zijn. Dit is dan een gemakkelijk ingang om nieuwe klanten te krijgen.

Oprichten van een bouwbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *