Steiger om woning

Als bouwbedrijf kom je vaak verschillende soorten situaties tegen waarbij er geklust moet worden op hoogte. Om veilig op hoogte te kunnen werken is het belangrijk is het kopen van een steiger een veilige optie. Het type steiger dat gekozen wordt is echter afhankelijk van de situatie waarin gewerkt dient te worden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten steigers. 

Een kamersteiger voor binnen

Gaat het om een klus binnen, waarbij er niet al teveel ruimte over is maar er wel op een veilige manier op hoogte gewerkt moet kunnen worden? Dan is een kamersteiger een ideale optie om kleine klusjes rondom een huis te kunnen uitvoeren. Deze steigervorm is namelijk de gemakkelijkste manier om op en af te kunnen bouwen. Vooral gezien het wat kleinere klusjes betreft is een kamersteiger een prima optie om binnen te gebruiken. 

Een rolsteiger voor je klus

Moet een wat grotere klus rondom de woning worden uitgevoerd. Dan is het verstandig om te kiezen voor een rolsteiger. Een rolsteiger is namelijk gemakkelijk te verplaatsen met de wielen onder de rolsteiger. Hierdoor kunnen alle materialen op de rolsteiger verblijven tijdens het verplaatsen van de steiger. Op deze manier kan er efficiënter en bovendien ook veiliger  worden gewerkt voor een klus op hoogte. Bij een rolsteiger is het wel verstandig om altijd met minimaal 2 mensen te werken. Dit is vooral voor het opbouwen fijn, maar ook tijdens het klussen zelf. Dan kan een persoon op de rolsteiger blijven terwijl de andere persoon de rolsteiger verder kan duwen. 

Een vaset rolsteiger rondom de woning

Moet er overal rondom de woning op hoogte worden geklust, dan kun je ervoor kiezen een vast steiger te laten plaatsen rondom de woning. Dan kun gemakkelijk op de juiste hoogte op de steiger rondom de woning de klussen uitvoeren. Het plaatsen van een dergelijke steiger, kun je echter niet zomaar zelf doen en zal altijd door een specialist uitgevoerd moeten worden.

Verschillende soorten steigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *