Werken met houtlijm

Het is duidelijk: jouw trap kan wel een opknapbeurt gebruiken. De traptreden zien er niet meer zo mooi uit als dat ze eruit gezien hebben en de trapleuning hangt los. Wanneer de traptreden ouderdomsporen laten zien kun je verschillenden dingen doen. Zoals zelf overzettreden aanschaffen, een complete traprenovatie laten doen of een nieuwe trap kopen. Hieronder worden de drie opties uitgebreid besproken.

Overzettreden kopen

Op het internet vind je overzettreden in verschillende soorten en maten. De laatste jaren zijn ze flink populairder worden en gaan steeds meer mensen zelf aan de slag. Het voordeel van overzettreden is dat je zelf een materiaal uit kiest zoals hout, laminaat over vloerbedekking. Daarbij ben je een stuk minder geld kwijt in vergelijking met een traprenovatie en de aanschaf van een nieuwe keuken. Als je een beetje handig bent is de installatie van de overzettreden niet zo’n groot probleem. Op YouTube zijn genoeg filmpjes te vinden waar dit haarfijn uitgelegd wordt.

Complete traprenovatie

Traprenovaties zijn er in vele soorten en maten. Bij kleine traprenovaties worden alleen de traptreden vervangen. Terwijl bij grotere traprenovaties bijna alles vervangen moet worden. Dit maakt het tegelijkertijd lastig om iets te zeggen over de kosten voor een traprenovatie. Een traprenovatie neemt ongeveer een of twee dagen in beslag. Aangezien de traptreden veel gebruikt worden zijn ze het snelst versleten. Bij de meeste traprenovaties worden de traptreden daarom vervangen of opgeknapt. Het is mogelijk om bijvoorbeeld laminaat traptreden over houten traptreden te bekleden.

hamer en houtlijm

Nieuwe trap kopen

De aanschaf van een nieuwe keuken is eveneens een optie, maar een dure optie. De kosten voor een nieuwe trap liggen een stuk hoger in vergelijking met traprenovatie of overzettreden. Zijn de versleten traptreden het enige probleem dan is het onnodig om een nieuwe trap aan te schaffen. Na het vervangen of renoveren van je huidige treden ziet je trap er weer uit als nieuw. Zo bespaar je mooi wat geld en hoef je voorlopig nog geen nieuwe trap aan te schaffen.

Voor het beste resultaat raden we jou aan om een traprenovatie specialist in te schakelen. Zij weten precies wat van onderhoudsbeurt jouw trap nodig heeft. Er is veel mogelijk met een traprenovatie. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten materiaal, namelijk laminaat, hout en PVC. Ook is het mogelijk om bepaalde onderdelen op te knappen of te vervangen waardoor de trap er weer uitziet als nieuw.

Trap opnieuw bekleden, welke opties heb ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *