Dakkapel

Ben je een dakkapel aan het overwegen? Goed plan! Een dakkapel kan namelijk nogal wat voordelen opleveren. Zo maak je de zolderkamer bruikbaar als slaapkamer of studeerkamer en daarnaast heb je meer ruimte. Voordat je besluit of een dakkapel voor jou de juiste keuze is, raden we jou aan snel verder te lezen. In dit artikel bespreken we hoe een dakkapel voor jou van toegevoegde waarde kan zijn. Wat moet je weten voordat je een dakkapel aanschaft?

Dakkapel biedt meer ruimte

Zonder dakkapel wordt de zolderkamer vaak gebruikt als opslagplaats. Zonde, aangezien je vanaf de zolderkamer vaak een mooi uitzicht hebt. Door voor een dakkapel te kiezen bouw je jouw zolderkamer om in een slaapkamer of een studeerkamer. Door deze extra bruikbare ruimte wordt je huis meer geld waard en kun je deze voor een hogere prijs verkopen. Het is tenslotte fijner om in een kamer met veel natuurlijk licht te slapen dan een kamer waar het altijd donker is. Hieronder volgen meerdere voordelen van het hebben van een dakkapel.

Betere leefomgeving

Met de komst van een dakkapel is het op de zolderkamer ineens mogelijk om een raampje open te zetten, naar buiten te kijken, van het mooie uitzicht te genieten en om het dak schoon te maken. Een dakkapel is daarom een goede investering om de leefbaarheid van je woning te verbeteren. Vaak ziet je huis er van de buitenkant ook een stuk mooier uit wanneer het een dakkapel heeft. Vaak wordt het ook makkelijker om een huis te verkopen wanneer deze van een dakkapel voorzien is. Niemand die een nieuw huis koopt heeft zin om eerst een dakkapel erin te moeten zetten voordat de zolderkamer gebruikt kan worden als slaapkamer.

Dakkapel

Hoe lang duurt de installatie van een dakkapel?

De installatie van een dakkapel neemt doorgaans een aantal werkdagen in beslag. In de tussentijd kun je tijdens kantooruren niet gebruikmaken van de zolderkamer. Ook zal je voordat de bouw begint de zolderkamer goed moeten opruimen, zodat de bouwvakkers de ruimte hebben om aan de slag te gaan. De duur van de installatie verschilt per project en hangt van verschillende factoren af zoals de grootte van het dakkapel en wat van specifieke wensen je allemaal hebt. Ook kan de keuze voor materiaal een grote impact hebben op de prijs die je voor de dakkapel betaald.

Waarom een dakkapel een goed idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *