aanrijdbeveiliging

Een super belangrijk onderdeel van het inrichten van een gebouw is de beveiliging. Vooral bij parkeerterreinen of magazijnen is dit het geval. Dit komt door het verkeer dat er rond rijdt. Met de juiste aanrijdbeveiliging kun je de mensen op jouw terrein beschermen. Het is vooral belangrijk om na te denken over de aanrijdbeveiliging, aanrijdbeveiliging buiten. Denk hierbij aan parkeerterreinen, plekken bij de autoweg of plekken dichtbij het magazijn waar ook vrachtwagens en heftrucks rijden. Voorkom ongelukken door goed na te denken over de inrichting van je gebouw en terrein. 

Vangrails functies

Met een goede vangrail op je terrein voorkom je niet alleen schade maar bescherm je ook je werknemers. Zo kunnen vangrails ervoor zorgen dat er duidelijkheid is in hoe het verkeer moet rijden en waar het verkeer rijdt. Zo zet je routes vast die het verkeer moet volgen en weten alle mensen die te voet zijn, waar ze uit de buurt moeten blijven of moeten oppassen. Bedrijven die een vangrail, vangrails, vangrails kopen zorgen er ook voor dat er beveiliging is voor hun gebouw zelf. Denk hierbij aan muren en kolommen waar heftrucks of ander verkeer tegen aan kunnen rijden. Met vangrails breng je meteen zoveel veiligheid op de werkvloer. Bij agrarische gebouwen kunnen vangrails ook van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan groot vee dat schade kan verrichten. Met vangrail zorg je ervoor dat iedereen zijn werk in een veilige omgeving kan doen. Dit is immers waar het om gaat. Wanneer mensen geen veilige werkplek hebben zal dat in de lange termijn problemen geven. Mensen die hun werk niet goed kunnen doen, mensen die gewond raken en niet kunnen werken, mensen die misschien zelfs het bedrijf aanklagen! Een goede relatie met je werknemers begint bij het veilig maken van de werkvloer.

Kosten door schade voorkomen

Wanneer er ongelukken gebeuren op de werkvloer, zorgt dit voor veel kosten. Soms zijn dit kosten doordat een persoon gewond raakt maar dit kunnen ook reparatiekosten zijn. Wanneer je niet de juiste maatregelen neemt, kunnen deze kosten flink oplopen. Zo kunnen je wagens kapot gaan maar ook het gebouw zelf. Met aanrijdbeveiliging, zoals vangrails of rampalen, bespaar je zoveel op het gebied van schade. Natuurlijk staat de veiligheid van de werknemers op nummer 1, toch is het ook fijn om te weten dat je je minder zorgen hoeft te maken over reparatiekosten. 

Verschillende soorten aanrijdbeveiliging

Om je terrein en/of gebouw veilig te maken zijn er meerdere manieren die je daarbij kunnen helpen. Zo zijn er de vangrails die hierboven beschreven staan. Ook zijn er kolombeschermers, die kunnen helpen met het overeind houden van stellingen. Deze werken met dezelfde functie als een airbag. Hierdoor wordt de klap van de aanrijding geminimaliseerd. De kolombeschermers zijn geel van kleur, hierdoor zijn ze opvallend en waarschuwen ze de chauffeurs. Verder zijn er afschermpalen, ook wel rampalen genoemd. Deze kun je neerzetten bij onder andere in- en uitgangen. Ze zijn beschikbaar in neutrale kleuren of felle kleuren. Met en zonder voetplaat. Zo kun je de juiste paal kiezen voor jouw terrein. Verder heb je verschillende bevestigingsmaterialen en palen voor de aanrijdbeveiliging en montage daarvan. Dit alles om zoveel mogelijk veiligheid te brengen op de werkvloer en daarbij ook zoveel mogelijk schade te voorkomen.

Alles over aanrijdbeveiliging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *