retro design huis

Wil je een unieke stijl voor je interieur kiezen, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Er zijn veel verschillende soorten stijlen die populair zijn, zoals een Scandinavisch of industrieel interieur. Maar heb je ook al eens gedacht aan een retro design? In dit artikel geven je de beste argumenten om te kiezen voor een interieur met een hint naar het verleden. 

Retro is authentiek 

Met een retro design kies je vaak voor authenticiteit en een vleugje van je eigen persoonlijkheid. Je gaat namelijk niet mee met de laatste trends, maar duikt in het verleden en kiest daarbij ook nog eens de items die jij het mooiste vindt. Dat betekent dat je echt je eigen gevoel en smaak volgt bij het inrichten van je woning. Mix en match meubels uit verschillende decennia en creëer op deze manier een uniek interieur. 

Het is duurzaam

Een retro design is niet alleen origineel, maar ook nog eens duurzaam. Door het kopen van oude meubelen geef je de voorwerpen een nieuw leven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld oude meubels opknappen, zodat ze niet worden weggegooid. Zo kun je een tweedehands eettafel verven om hem weer als nieuw te laten lijken of retro lampenkappen gebruiken met een nieuwe lichtbron. 

Ga voor prijsvriendelijk

Een groot voordeel van een retro inrichting is dat de meubelen vaak een stuk goedkoper zijn dan nieuwe spullen. Omdat de spullen al eens eerder zijn gebruikt, zijn ze in de prijs verlaagd, terwijl dat zeker niet veel hoeft te zeggen over de kwaliteit. Met een beetje geluk vind je een retro opbergkast bij de kringloopwinkel of kun je voor een lage prijs een mooie salontafel ophalen via een online marktplaats. 

Een leuke zoektocht

Naast praktische voordelen is het bijeenzoeken van een retrodesign natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk! Zo kijk je verder dan wat de woonwinkels tegenwoordig aanbieden en vind je voorwerpen en meubels waar je gek op wordt, zonder te weten dat je er naar op zoek was. Met de keuze voor een retro-interieur ga je dus op zoek naar de mooiste parels voor je woning. 

Argumenten om voor een retro design in huis te kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *