Snelste nieuwbouwwoning-vinden

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Zo heb je er vaak weinig onderhoud aan omdat alles natuurlijk nog nieuw is, is het vaak energiezuinig en duurzaam omdat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed tijdens het bouwen en is een nieuwbouwwoning op maat gemaakt en helemaal veilig. Maar hoe kun je nou het beste een nieuwbouwwoning vinden?

Kijken wat je wil en kan

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt wat je wil. In welke buurt wil je bijvoorbeeld wonen, wil je een huis of een appartement, wil je een grote tuin en hoeveel slaapkamers wil je? Wat vind je belangrijk in je woning? Daarnaast moet je ook kijken naar je budget. Kijk goed naar hoeveel je uit kan geven en hoeveel hypotheek je aan kan.

Oriënteren

Op basis van wat je allemaal wil en kan kopen, maak je een lijstje. De meest belangrijke dingen zet je bovenaan en het minst belangrijk zet je onderaan het lijstje. Hiermee kun je op zoek gaan. Zo vallen al meteen een hoop huizen af die niet voor jou geschikt zijn en dit scheelt je een hoop tijd en moeite. Door in een bepaalde prijsklassen te kijken, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Makelaar

Je kunt natuurlijk een makelaar inschakelen. Die helpt jou dan om huizen te zoeken die geschikt zouden zijn voor jou. Dat is erg handig wanneer je zelf geen zin of tijd hebt om te zoeken, maar het nadeel hiervan is dat er wel een flink prijskaartje hangt aan de diensten van de makelaar.

Zelf op zoek

Je kunt er dus ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan. Dit kan via Funda, maar je kunt ook eens kijken bij bepaalde organisaties. Zo zijn er bijvoorbeeld veel nieuwbouwprojecten in Eindhoven. Door je hier in te schrijven bij zo’n project, krijg je als je geluk hebt een huis toegewezen. Deze huizen zijn dan nog niet gebouwd. Je koopt dan de grond en het huis wel al vast, en bent deels betrokken bij de bouw. Het is niet altijd zo dat je keuze hebt in hoe het huis eruit komt te zien, maar je kunt wel kleine dingen uitzoeken of bijvoorbeeld kiezen voor een grote badkamer of een kleinere badkamer en dan een extra slaapkamer. Met een nieuwbouwproject heb je dus wel een mooie gloednieuwe woning, maar zonder dat je er zelf al te veel werk aan hebt.

Hoe vind je het snelste een nieuwbouwwoning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *