Minder kosten bouw

Het kan best een hele klus zijn kosten te verminderen in de bouw, zeker als je kijkt naar wat je allemaal nodig bent. Er kunnen namelijk dingen misgaan en er kunnen onvoorziene zaken naar boven komen. Hierdoor maak je zonder er erg in te hebben meer kosten dan je op voorhand begroot had. Wij gaan je vertellen hoe jij de kosten in de bouw enigszins kan verminderen, want de kosten wil je als het even kan zo laag mogelijk houden.

Kosten die je niet wilt

Kosten waar je liever niet mee te maken krijgt, zijn de faalkosten. Natuurlijk kan er iets misgaan, maar te veel faalkosten leveren je uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Faalkosten kunnen allerlei redenen hebben, dit kan komen door een verkeerde inschatting, maar ook door bijvoorbeeld een vergunning die niet op tijd is afgegeven. Wijzigingen die plaatsvinden in de planning kunnen hier ook mee te maken hebben en als je dacht dat het niet erger kon, bedrijven kunnen ook nog eens failliet gaan. Als dit laatste gebeurt ben jij misschien wel je leverancier kwijt en moet je naar een duurdere leverancier. Allemaal factoren die mee kunnen spelen in de kosten. Wist je dat er een onderzoek geweest is, waarbij er veel bouwbedrijven zijn die de faalkosten vijf procent of zelf nog hoger inschatten?

Je kunt de kosten verminderen

Er zijn tegenwoordig gelukkig mogelijkheden genoeg, om de kosten in de bouw te verminderen. Waarschijnlijk vraag jij je nu gelijk af, wat jij hieraan kan doen? Je kunt gebruik maken van de software van AFAS, door de software kun jij de faalkosten verminderen en de druk bij het personeel wegnemen. Het personeel is al heel erg druk, misschien is het dan juist handig duidelijk in kaart te hebben hoe de planning zal moeten gaan verlopen. Hier kan men dan rekening mee houden, evenals de materialen die men nodig is voor het realiseren van het project. De processen en de urenregistratie kun je goed verbeteren door gebruik te maken van de software.

Hoe zorg je voor minder kosten in de bouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *