Wanneer je gaat klussen in huis zijn er verschillende materialen die je kunt gebruiken om je werkzaamheden mee te doen. Eén daarvan is zachte polyetheen, vaak afgekort tot ZPE maar meer gangbaar is de naam tyleen. Tyleen is een kunststof die vooral wordt gebruikt voor het leggen van buizen en leidingen. Het is een materiaal dat goed stevig is en gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen. Je zult tyleen steeds vaker tegenkomen in huis en ook wordt het product steeds vaker verhandeld. Kies hierbij niet zomaar voor het eerste de beste buisje, maar ga echt voor de tyleen buizen en materialen die geschikt zijn voor jouw woning.

Tyleen

Weet wat voor tyleen je nodig hebt

In de meeste gevallen wordt tyleen gebruikt voor het leggen van buizen, die in je muren zijn verwerkt. Hierin zijn verschillende toepassingen mogelijk, vooral op het gebied van waterafvoer en -toevoer. Het is hierbij niet zozeer belangrijk waarvoor je de buizen gebruikt, maar hoe dik je wanden zijn waar de buizen doorheen lopen. Hoe dikker de wand, hoe groter de diameter van de buis moet zijn. Dit is te zien aan Standard Dimension Ratio, ook wel afgekort tot SDR. Hoe hoger de SDR, hoe groter de diameter. Je kunt bij tyleen buizen uitgaan van buizen met een diameter tussen de 16 en 50 millimeter.

Tyleen op de juiste manier geplaatst

Het is belangrijk dat je de juiste tyleen buizen gebruikt, waardoor je dus goed moet letten op welke diameter je nodig hebt. Ook is het belangrijk dat je let op keurmerken, zodat je zeker weet dat je buizen gebruikt die van een goede kwaliteit zijn en lang meegaan zonder te gaan lekken. Tot slot is het ook belangrijk dat je de buizen goed vastmaakt, door bijvoorbeeld de juiste klemkoppelingen te gebruiken.

Als je zelf een beetje kunt klussen kun je in de meeste gevallen zelf al de buizen leggen. Mocht je hier wat minder ervaren in zijn of gewoon het zekere voor het onzekere willen nemen, dan kun je ook contact opnemen met een expert op het gebied van het leggen van leidingen. Deze zal je graag helpen met het correct uitvoeren van de klus, zodat jij overal in en rondom het huis een goede aanvoer van water hebt.

Kies voor tyleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *