Ontwikkelingen bouwbranche

De bouwbranche is relatief traditioneel en altijd achter gebleven met de ontwikkeling en innovatie. Het is een branche die op tradities en gewoontes voortging, maar door de ontwikkelingen in de markt en vanuit de overheid gedwongen worden om toch door te ontwikkelen. Personeel moet zich vaak opnieuw scholen en verplicht meegaan met bepaalde technieken zoals innovatieve kwaliteitsborging apps. In dit artikel geven we je wat meer informatie over deze ontwikkeling.

Innovatie

Zoals eerder omschreven is de bouwbranche relatief lang blijven hangen in oude werkstructuren. De directie en medewerkers van bouwbedrijven moeten echter verder innoveren. Werknemers worden geschoold om nieuwe technieken onder de knie te krijgen en te werken met bepaalde applicaties en software. Dit is een innovatie waarmee ze niet bekend zijn en gedwongen worden om mee te gaan. Daarnaast, komen er vanuit de overheid ook meer regels waardoor het verplicht wordt om mee te innoveren.

Slimme apps

Er komen verschillende slimme apps en software op de markt die aan de innovatie van de bouwbranche bijdragen. Softwareontwikkelaars brengen software en applicaties op de markt die het werk versoepelt van de bouwbranche en haar medewerkers. Zo zijn er bijvoorbeeld calculatie apps, opleverapps, kwaliteitsborging apps en nog veel meer die bijdragen aan het soepel laten lopen van processen en het elimineren van verspillingen.

De branche

In de wereld wordt nog erg veel gebouwd en dat groei continue. Er komen dan ook vanzelfsprekend veel nieuwe bouwbedrijven bij die met elkaar concurreren. Concurrentie is goed voor de markt maar in het verleden is gebleken dat de concurrentie zo hevig was dat veel bedrijven door calculatie fouten failliet gingen. Het kost simpelweg meer om het uit te voeren dan het bedrag dat ze ontvangen. Dit vraagt om slimmer te werken met technieken waardoor je een stapje voor blijft op de concurrent en scherpere prijzen kunt aanbieden.

Ontwikkelingen in de bouwbranche 2018 – wat kunnen we verwachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *