Tips kopen steiger

Voor veel mensen is een steiger kopen niet iets wat ze wekelijks doen. Daarom is het belangrijk om je goed te oriënteren voordat je daadwerkelijk er een wilt aanschaffen. Want waar moet je nou precies allemaal op letten bij het kopen van een steiger? Hieronder vind je een aantal tips zodat je een goede steiger koopt.

Het verschil tussen werk- en platformhoogte

Vaak is het zo dat de een spreekt van werkhoogte en de andere van platformhoogte, maar wat is nu precies het verschil? Vaak kan dit verwarring geven daarom zal het nu uitgelegd worden. Onder werkhoogte wordt de hoogte waarop je kunt werken als je op het platform staat bedoeld. Om dus de hoogte van de totale steiger te berekenen moet je 1 meter optellen bij de platformhoogte. Dit komt omdat er bovenop de steiger namelijk verplicht een leuningframe van een meter komt.

Welke steiger moet je kiezen?

Bij het kiezen van de juiste steiger is het heel erg belangrijk om jezelf een paar dingen af te vragen. Zo moet je voor jezelf bepalen waar je de steiger precies voor nodig hebt, of dit voor binnen of buiten is. Voor sporadisch gebruik of juist heel intensief. Ook de hoogte is belangrijk. Kijk dus goed naar de werkhoogte, type gebruik, de lengte en de breedte. Het is ook heel erg belangrijk om rekening te houden met de vele dingen die komen kijken bij het aanschaffen van een steiger en het gebruik hiervan. Zo is het soms zo dat een steiger alleen opgezet mag worden wanneer je hier een certificaat voor hebt. Dit komt natuurlijk door het feit dat met een steiger werken soms erg gevaarlijk kan zijn omdat je hiermee toch vaak op wat hogere hoogtes werkt. Daarom zijn er ook veel tips op internet te vinden waar je rekening mee moet houden wanneer je werkt met een steiger. Zo is het belangrijk om geen losse, zware voorwerpen op de steiger te laten liggen wanneer je op hoogte werkt. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn wanneer deze naar beneden valt en er net iemand langs loopt. Bij het kopen van een steiger moet je er ook rekening mee houden dat je ook losse onderdelen erbij kunt krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om pas in de toekomst losse onderdelen bij te bestellen om zo de oude te vervangen of om de steiger verder uit te bouwen.

Tips voor het kopen van een steiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *