Betongietvloer

Bij de aanschaf van een nieuwe betonvloer moet je zowel rekening houden met voor- als nadelen. In het verleden zag je een betonvloer voornamelijk in industriegebouwen, maar dat is tegenwoordig wel anders. Alhoewel een betonnen vloer uit een fabriek eveneens van beton gemaakt is, heeft de betonvloer voor woningen een andere bovenlaag. Deze bovenlaag voelt wat zachter aan en zorgt ervoor dat je de vloer makkelijk kunt schoonmaken. Hieronder volgen de voor- en nadelen voor de aanschaf van een gietvloer.

Wat zijn de voordelen?

Laten we beginnen met het positieve eigenschappen van een betonnen vloer. Ondanks de dikte van een betonnen vloer voor in huis, is deze erg voordelig. De prijs voor een betonnen vloer hangt af van de dikte, de kleur en de moeilijkheidsgraad om de vloer te plaatsen. Je kunt je voorstellen dat het lastiger is om een betonvloer te plaatsen in een woning met scheve muren in vergelijking met een woning met rechte muren. Betonvloer is een van de voordeligste vloeren op dit moment beschikbaar. Daarnaast is een betonvloer eenvoudig in onderhoud en lopen verschillende ruimtes met betonvloer naadloos in elkaar over. Door de gladde bovenlaag veeg je de vloer eenvoudig schoon. Ook wanneer er iets op de grond valt is er geen reden tot paniek. Dit hoeft niet direct opgeruimd te worden wat bij een houten vloer wel het geval is.

Een mooie industriële look

De reden dat veel mensen een betonvloer zo mooi vinden is om de industriële look. Een betonvloer ziet er vaak strak uit en geeft een specifieke uitstraling aan het interieur, die met andere vloeren niet bereikt kan worden. Betonvloeren zijn in alle denkbare kleuren beschikbaar. Op basis van kleurcodes wordt er een mengeling van kleuren gemaakt dat vervolgens middels een coating op de grond gespoten wordt.

Betonvloer

De nadelen van een betonvloer

Jammer genoeg zitten er ook een aantal nadelen aan een gietvloer. Zo heb je niet de garantie dat er geen scheurtjes of barstjes in de vloer voor zullen komen. Beton is als materiaal namelijk niet zo flexibel als een gietvloer, waardoor er bij grote temperatuurverschillen scheurtjes kunnen ontstaan. Hier moet je dus wel mee kunnen leven en dus is een betonvloer niet voor iedereen geschikt. Daarbij zijn betonvloeren lastig te plaatsen. Ze zullen onder speciale omstandigheden geplaatst moeten worden. Tot slot zijn betonnen vloeren gevoelig voor vetten en zuren. Gelukkig kun je een speciale coating erop (laten) aanbrengen om een betonvloer beter bestemd te maken tegen zuren en vetten.

De voor- en nadelen van een betonvloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *