Vloercoating

Voordat je de wereld induikt van vloeren en een beslissing wilt maken welke vloer het beste bij je past, is het raadzaam je te verdiepen in de verschillende coatings. Gietvloeren zijn weer met verschillende coatings te verkrijgen wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Hieronder volgt een toelichting op wat vloercoating precies is, welke soorten vloercoatings er bestaan en hoe je besluit welke coating het beste bij je past. Lees snel verder en doe je voordeel met de onderstaande tips!

Drie verschillende vloercoatings

De vloercoating is de bovenste laag op een gietvloer. Deze laag is extreem dun en wordt middels een roller naadloos over de ondergrond aangebracht. In de meeste gevallen is de coating maar een fractie van een millimeter dik. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten vloercoatings, namelijk thermische hardende expoxy wat veel gebruikt wordt in de vliegtuig- en auto industrie. Epoxy heeft als eigenschap dat het goed bestand is tegen chemische verontreinigingen. Daarbij kennen we ook een vloercoating op basis van polyurethaan. Dit materiaalsoort is wat zachter en flexibeler. De polyurethaan vloercoating wordt vaak toegepast als anti-verkleuring middel op bestaande coatings of gietvloeren. Tot slot kennen we acrylaat coating. Meestal worden de epoxy coatings gebruikt voor vloeren in werkplaatsen en PU coatingvloeren in woningen en kantoren.

Waar moet een goede coating aan voldoen?

Voor een gietvloer in woningen moet een coating aan verschillende voorwaarden voldoen. Dit is niet wettelijk bepaald, maar we raden jou wel aan erop te letten dat een coating de volgende kenmerken bevat: naadloos, oplosmiddelvrij, reukloos, slijtvast, bestendig tegen chemicaliën en goed te reinigen. Een coating dient als extra bescherming van de vloer en daarbij zorgen ze ervoor dat een vloer minder glad wordt. Ook zijn er anti-slipcoatings beschikbaar. De coatings zijn in honderden kleuren verkrijgbaar. Daarom zijn gietvloeren ook zo populair, omdat ze in elke willekeurige kleur te verkrijgen zijn. Het bestellen van vloercoating kan eenvoudig online.

Portrait muur

De kosten voor vloercoating

Over het algemeen zit er weinig verschil tussen de prijzen van de verschillende vloercoatings. De prijzen zijn nagenoeg gelijk. Het is raadzaam om een showroom met gietvloeren en verschillende coatings te bezoeken om een beter beeld te krijgen welk soort coating het beste bij jou past. Ook is het handig om met eigenaren van gietvloeren in gesprek te gaan en naar hun ervaringen te vragen.

Wat is een vloercoating precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *