Gietvloer informatie

Je bent er over uit. Je bent toe aan een nieuwe vloer en hebt voor een gietvloer gekozen. Goede keus! Een gietvloer biedt namelijk veel voordelen. Zo is een gietvloer eenvoudig schoon te maken, vereist het weinig onderhoud en kent het een lange levensduur. Ben je benieuwd hoe een gietvloer op de juiste manier gelegd wordt? Hieronder geven wij een toelichting op de plaatsing van een gietvloer. Let op: het zetten van een gietvloer is niet eenvoudig en dus is het raadzaam dit uit te besteden aan een gietvloer specialist.

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer is gemaakt van kunststof. Er worden verschillende lagen aangebracht om de vloer sterker te maken en van een gladde bovenlaag te voorzien. De laatste jaren wordt er steeds vaker voor gietvloeren gekozen. Waarom? Een gietvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, geeft een moderne look en is eenvoudig schoon te houden en de onderhouden. Valt er drinken of eten op de grond dan veeg je dit zonder problemen schoon met een doekje. Maar er zitten ook zeker nadelen aan een gietvloer, zoals elke vloer nadelen heeft. De kleur van een gietvloer kan soms veranderen en daarbij kunnen er snel krassen ontstaan.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

De aanleg van een gietvloer is een nauwkeurig proces. Daarom is het extra belangrijk om voor een ervaren gietvloer specialist te kiezen. In de meeste gevallen is een gietvloer uit 4 lagen opgebouwd. De plaatsing van een gietvloer neemt gemiddeld een week in beslag. In de tussentijd kun je de vloer niet gebruiken. De bovenlaag bestaat uit een mengsel met de gewenste kleurstof. Het uithardingsproces van de verschillende lagen neemt ongeveer 12 uur in beslag. Voor het eindresultaat spelen verschillende zaken een rol zoals een goede ondergrond, de kwaliteit van de gebruikte materialen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ervarenheid van de bouwvakkers.

Kan ik een gietvloer zelf plaatsen?

De aanleg van een gietvloer wordt als specialistenwerk beschouwd. Het resultaat bestaat uit een voortdurend proces van verbetering en innovatie. Het wordt daarom afgeraden om een gietvloer zelf aan te leggen. Uiteraard is het een stuk goedkoper om een gietvloer zelf aan te leggen, maar de gevolgen zijn vaak ook groter. Wanneer een gietvloer niet op de juiste manier gelegd is, kunnen er in een later stadium problemen ontstaan die nog veel meer geld gaan kosten. Daarom is het altijd raadzaam om voor betonlook gietvloer laten plaatsen te kiezen.

Gietvloer, hoe wordt deze gelegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *