Bouwen met Solid Surface materiaal

Solid surface wordt ook wel solide oppervlakte genoemd. De laatste tijd neemt de populariteit hiervan steeds meer toe. Met name in badkamers en keukens wordt solid surface steeds vaker toegepast. Dit komt omdat dit materiaal een aantal grote voordelen heeft.

De kenmerken van solid surface

Omdat solid surface uit twee verschillende stoffen bestaat gaat het een hele lange tijd mee. De voordelen van een wasbak, ligbad of douchecabine die van dit materiaal gemaakt worden zijn dat deze heel eenvoudig schoon te maken zijn. 

Materialen van solid surface zijn slijtvast, vochtbestendig en ook nog eens vlekwerend. Omdat het een robuuste stof is kan het oppervlak ervan niet door bijtende stoffen zoals schoonmaakmiddelen worden aangetast.

Heb je een wastafel van solid surface dan hoef je deze bijna niet schoon te maken of te onderhouden. Wil je deze toch een keer schoonmaken dan hoef je niet bang te zijn dat het materiaal aangetast wordt. Beschadigingen zijn volledig te repareren.

Toepassingen van solid surface

Solid surface is een zogenoemde acryl-minerale stof. Deze is bij uitstek geschikt om in badkamers, keukens en bijkeukens te worden toegepast. Je kan hier alles vinden over solid surface op de site van marlan.

Solid surface wordt gewaardeerd vanwege de vochtbestendigheid en de hygiëne. Het is uitermate geschikt om er wastafels, ligbaden, douchebakken, toiletfonteinen en waskommen van te maken. Ook in de vorm van een aanrecht is solid surface ideaal.

Omdat het materiaal lang meegaat wordt het ook vaak toegepast in balies, trappenhuizen en bij toonbanken in winkels. Tegenwoordig worden er zelfs muren van gebouwd. Dit komt omdat je bij solid surface eventuele graffiti heel eenvoudig kunt verwijderen.

Tegenwoordig kan je solid surface in diverse kleuren vinden. Waar je in het verleden alleen voor wit kon gaan, heb je nu de mogelijkheid om diverse kleuren te kiezen, met of zonder de spikkels waar solid surface zijn bekendheid aan te danken heeft.

Omdat het hierdoor bij ieder soort interieur past, is er ook voor jouw huis de ideale kleur te vinden. Zeker in combinatie met hout of metaal komt solid surface uitstekend tot zijn recht.

Uitleg en wat je moet weten over solid surface materiaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *