pomp voor nodig

Heb je al een pomp bij je thuis staan? Ofwel in je kelder ofwel in je tuin? Of heb je hier nog niet aan gedacht en denk je hier geen nood aan te hebben? Wel, een pomp is handiger dan je denkt. Aangezien water steeds duurder begint te worden, wordt het misschien tijd eens te denken aan het installeren van een dompelpomp in je tuin. Door middel van een dompelpomp kan je namelijk makkelijk zeer veel liters water uit de grond pompen en hoef je dus nooit schrik te hebben dat je zonder water zou komen te zitten. Ook voor andere zaken zijn pompen een grote aanwinst. Hieronder geven we je hier meer uitleg over.

Bij overstroming

Ligt je huis of woning in overstromingsgebied? Dan heb je waarschijnlijk wel al een paar keer water in je kelder of garage gehad. Je kan je huis wel hoger leggen, maar indien je huis er al stond, is dit natuurlijk onmogelijk. Door middel van een pomp te plaatsen in je garage of kelder kan je makkelijk en zeer snel al het water uit je overstroomde plaats pompen zonder zelf met emmers water te zeulen. Je kan deze pomp volledig onder water plaatsen en gebruiken voor zowel schoon als vuil water waardoor je je geen zorgen moet maken of deze gaat verstoppen.

Bij irrigatie

Denk je eraan om je tuin te irrigeren? Dan heb je wellicht nood aan een pomp. Een pomp kan makkelijk en snel veel liter water uit de grond pompen en door middel van een slang te verbinden aan de pomp kan je dit water verdelen over je tuin of moestuin. Zo hoef je niet zelf je planten en groenten heel de tijd water te geven in droge zomermaanden maar kan je makkelijk achterover leunen terwijl de pomp al het werk voor je doet. Tuinieren was nog nooit zo makkelijk.

Bij het sproeien

Ook indien je je tuin wilt sproeien, is het duurzamer om regenwater of grondwater te gebruiken in plaats van drinkbaar kraantjeswater. Vooral in de droge maanden wordt kraantjeswater namelijk steeds schaarser waardoor het niet ecologisch verantwoord is dit te gebruiken bij het sproeien van je gazon. Vooral een beregeningspomp wordt gebruikt voor het sproeien van je gazon. Deze pomp kan alle soorten water oppompen om je gazon mee te besproeien. Zo kan je ofwel regenwater, slootwater, vijverwater en, indien gewenst, ook leidingwater pompen en sproeien over je gazon. Weet wel dat deze pomp niet dieper dan 8 meter kan aanzuigen en je dus een limiet hebt qua diepte. Al zou 8 meter al voldoende moeten zijn om genoeg grondwater op te pompen indien het waterniveau normaal is.

Bij het leeghalen van putten

Ook indien je bepaalde putten wilt leegpompen, heb je een pomp nodig. Zo heeft ieder huis bijvoorbeeld een septische put die om de zoveel tijd moet leeggepompt worden. Je kan vragen aan professionals die bij je thuis langskomen om deze uit te pompen en te reinigen of je kan het zelf doen. Indien je eerder op het platteland woont, is het makkelijker dit zelf te doen. Wie weet kan je dit zelfs nog gebruiken voor in je moestuin? Een pomp is handig voor veel verschillende dingen en is onmisbaar indien je je tuin wilt irrigeren, besproeien of indien je in overstromingsgebied woont.

Waar heb je een pomp voor nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *