compressor voor al het onderhoud

Compressors worden in de technische wereld veel gebruikt. Niet alleen een kleine, maar ook een grote compressor kan erg van pas komen. Voordat je een compressor gaat aanschaffen, is het handig om eerst te kijken waar je de compressor voor gaat gebruiken. Wil je alleen banden oppompen of af en toe een luchtbed opblazen, dan kun je daarvoor prima een kleine compressor aanschaffen. Mocht je willen gaan stralen, dan is het verstandig om aandacht te spenderen aan het type straalkast. Een straalkast heeft namelijk bepaalde waardes. Mocht een straalcabine veel lucht nodig hebben, dan kom je in principe uit bij een groter compressor met een grote luchttank. 

De veelzijdige variatie van compressors

Compressors komen in allerlei verschillende maten. Ze bevatten veel specificaties en kunnen aangepast worden naar de wensen van een klant. Het aantal compressors waar aan gedacht kan worden zijn: een stille compressor, een zuig compressor, een schroefcompressor, een gebruikte compressor, een dieselcompressor en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wanneer er grote hoeveelheden aan perslucht nodig is, dan kan het voorkomen dat een zuigercompressor niet voldoende kan leveren. In dat geval kunnen schroefcompressoren een betere prestatie leveren en je ondersteunen bij intensieve taken. Een schroefcompressor is verkrijgbaar met 22kW, 11kW of 7.5 kW. Verder zijn er ook schroefcompressoren t/m 20PK, frequentie geregeld, compack en met minder dan 20PK.  

Kiezen voor een stille compressor

Compressoren staan er bekend om dat ze veel geluid kunnen maken. In sommige omgevingen is dit niet bevorderlijk voor de omgeving. In dat geval kan een stille compressor een uitkomst zijn. Het geluid van een compressor kan nooit helemaal verdwijnen, maar een stille compressor levert de garantie van geluid dat minder is dan 80 dB. Om ervoor te zorgen dat deze stille compressoren ook daadwerkelijk minder hoorbaar zijn, zijn ze in een geïsoleerde omgeving ingebouwd. Om te controleren of een stille compressor ook de juiste aanschaf is, zijn er aantal aandachtspunten waar eerst naar gekeken moet worden. Hierbij kun je denken aan de perslucht behoefte, de luchtvochtigheid en persluchtfiltratie. 

Voor een duurzame aankoop gaan

Om ervoor te zorgen dat je een duurzame aankoop maakt, is het van belang dat je ervan op aan kunt dat een product lang meegaat. Mocht het product misschien niet helemaal van duurzame materialen gemaakt kunnen worden, dan je alsnog wel rekening houden met een lange levensduur. Compressoren die in buitengewone situaties optimaal blijven functioneren zijn Dutch Air compressoren. Deze compressoren zijn betrouwbaar vanwege de krachtige pompen en de thermisch beveiligde industriële motoren. Mocht je wél willen gaan voor een duurzamer product, dan kan je altijd nog gaan voor een gebruikte processor. 

Het levensonderhoud van een compressor

Naast de aanschaf en levering van een compressor heb je natuurlijk ook nog te maken met de installatie ervan. Ben je handig en heb je wel vaker een compressor geïnstalleerd? Dan kun je ervoor kiezen om het zelf te doen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je ervoor kiezen om de compressor te laten installeren door een bedrijf. Houdt naast de installatie ook rekening met het onderhoud en eventuele reparaties. Hoe beter de compressor onderhouden wordt, des te langer zal de levensduur van de compressor worden. Gelukkig zijn er altijd wel genoeg bedrijven die jou hierin kunnen ondersteunen en adviseren.

Een compressor voor al het onderhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *