luxe huis inrichten

Luxe heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor de een betekent dit een grote bank om op te zitten en voor de ander een gevulde koelkast. Wanneer we denken aan een luxe huis, dan denken we vaak aan iets heel uitbundigs. Een groot huis met een grote tuin en misschien wel een zwembad, maar dit hoeft helemaal niet de definitie van luxe te zijn. Je kan bijvoorbeeld al een gevoel van een luxe woonkamer creëren door mooie materialen te gebruiken en een warme kleur aan te brengen op de muren. Wanneer je een luxe woonkamer wilt vormen kan je dus het beste investeren in een aantal luxe meubels. 

Een luxe eetkamer

Wanneer je denkt aan een luxe huis hoort daar natuurlijk ook een luxe eetkamer bij. Hierbij is een mooie eettafel met luxe stoelen essentieel. Mat zwart, goud en warme kleuren kunnen een luxe gevoel geven. Het aanbod in verschillende tafels en stoelen is enorm. Bij de keuze voor een eettafel zorgt massief hout bijvoorbeeld voor een luxe uitstraling. Stoelen gemaakt van leer of fluweel maken de combinatie af. Niet alleen de meubels zijn belangrijk, maar ook het servies en bestek dat wordt gebruikt in de eetkamer dragen bij aan het gevoel van luxe. Een mooie set servies en bestek geven een hele andere eetervaring dan bij elkaar geraapte borden en bestek. 

Kunst aan de muur

Eén van de dingen die veel luxe uitstralen in een huis is mooie kunst aan de muur. Kunst kan een hele goede manier zijn om de inrichting van een huis een stapje omhoog te brengen. Het kan lastig zijn om te bepalen welke kunst waar past, maar hierbij is het vooral belangrijk om te letten op de kleuren die worden gebruikt in een ruimte. Wanneer de kleuren die gebruikt zijn in de ruimte terug komen in het schilderij aan de muur dan zorgt dit voor de vorming van een geheel. 

Inspiratie opdoen

Wanneer je een huis koopt en dit gaat inrichten is het heel belangrijk om veel inspiratie op te doen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door naar woonwinkels te gaan, bij anderen thuis te kijken en in tijdschriften te kijken. Zo kan je vaststellen wat jouw eigen smaak is en zo is het handig om een moodboard te maken. Een moodboard geeft een beeld van dingen die je mooi vindt. Wanneer je iemand anders je huis laat inrichten of zelf hiermee aan de slag gaat kan je in één oogopslag zien voor welke stijl je wilt gaan en wat daar wel en niet bij past. Een moodboard kan je maken door plaatjes uit te printen of uit tijdschriften te knippen en bij elkaar op een bord te plakken. 

Onderdelen die meer luxe toevoegen aan het huis

Naast het hebben van kunst in huis zijn er nog een aantal andere onderdelen die meteen extra luxe kunnen toevoegen in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie kaarsen, bloemen in huis of een kleed. Kaarsen geven sfeerlicht en kunnen een luxe uitstraling hebben. Wanneer je altijd verse bloemen in huis hebt geeft dit veel kleur en frisheid in het huis wat bijdraagt aan een gevoel van luxe. Tot slot zorgt een mooi kleed niet alleen voor een warme uitstraling maar ook daadwerkelijk voor een warmere ondergrond om overheen te lopen. 

Een luxe huis inrichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *