industrieel interieur

Er bestaan veel verschillende soorten van interieur, denk bijvoorbeeld aan een scandinavische, minimalistische of landelijke inrichting. Iedereen heeft weer zijn eigen voorkeur, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een industrieel interieur. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van industriële materialen. Zo kiezen mensen voor een gietvloer, grote houten meubels en zwarte stalen deuren met glas erin. Dit geeft een stoere sfeer aan het huis, maar door de verdere inrichting wordt er meestal ook een warme en huiselijke sfeer gecreëerd. Een onderdeel waar mensen vaak voor kiezen in deze stijl zijn lockers. Deze worden gebruikt als kast en geven zo een stoere uitstraling. 

Waar begin je met inrichten?

Wanneer mensen een nieuw huis kopen is het vaak lastig om te starten met inrichten. Om een samenhangend geheel te vormen is het belangrijk om een kleurenpalet te maken. Met behulp van een kleurenpallet kunnen zo meubels en materialen worden uitgekozen. In een industriële inrichting wordt er vaak gebruik gemaakt van zwart, donker groen, wit, bruin en hout. Naast de kleuren vormt licht ook een heel belangrijk element om zo sfeer te creëren. Bij het inrichtingen is het belangrijk om te starten met de grootste meubels. Zo start je met een bank, tafel en kasten.In plaats van normale kasten kan er ook gebruik worden gemaakt van lockers

Hoe ziet een industriële keuken eruit?

Een belangrijk onderdeel in huis is de keuken. Mensen brengen veel tijd door in de keuken en maken dagelijks gebruik van de materialen in de keuken. Veel mensen kiezen daarom voor een open keuken, zo wordt de leefruimte betrokken bij de keuken. Wanneer iemand dan staat te koken is het makkelijker voor anderen om zich hierbij te betrekken en zo een gezellige sfeer te vormen. In een industriële keuken wordt er veel gebruik gemaakt van donkere kleuren of houten materialen. De keuken is strak en bevat meestal weinig extra spullen om het zo strak mogelijk te houden. Een groot keukenblad van donker steen is ook vaak onderdeel van een industriële keuken. 

Extra industriele elementen

Naast de manieren die hiervoor genoemd zijn om een inrichting industrieel te maken zoals donkere kleuren, houten materialen en zwarte glazen deuren wordt er in een industriële inrichting ook vaak nog een extra element toegevoegd. Zo kiezen mensen er wel eens voor om een muur niet te stuken, zodat de bakstenen van het huis zichtbaar blijven. Of om de balken die het huis stevigheid geven niet weg te werken om zo een industrieel aanzicht te geven. Ook is het mogelijk om een muur een bijzonder reliëf te geven. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een ruwe beton muur. Dit zijn allemaal elementen die het huis net anders maken en meer een industriële inrichting geven. 

Laatste tips voor een industriële inrichting 

Om een industriële inrichting te vormen is het belangrijk om grote materialen te gebruiken en niet te veel kleine poespas in huis te halen. Bij het kiezen voor accessoires is het dus belangrijk om het minimalistisch te houden en niet overal iets kleins neer te zetten. Daarnaast zijn grote ramen altijd een goed idee om de lichtinval in huis te vergroten. Dit is zeker fijn wanneer er gebruik wordt gemaakt van veel grote massieve meubels om het zo ook een beetje licht te houden. 

Hoe design je een industrieel interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *